Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

de som fanns men inte fick finnas

omgiven av uråldrig skog
drunknandes i solljuset
med ögonen fäst
på min egen spegelbild
i tjärnens mörka vatten

kan jag se alla flickor
som tagit sina sista, kippande andetag
på stenen där jag sitter
vars själar nu vilar
på tjärnens botten

kan jag se mörkret
som slukade den gamle
när svälten lämnade honom
ensam kvar

kan jag se modern
som gräver i mossan
efter bortbytingens kropp

omgiven av bäckens porlande
och trädens suckanden
känner jag smärtan
av alla de som fanns
men inte fick finnas




Fri vers av Mist
Läst 195 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-09-24 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mist