Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det Tredje Diket

Det fanns tider ett uttorkat dike
såg förfall eskalerade i dess rike
nära inpå sågs flämtande hagar
sen länge torra prästers kragar

skuldlade vattenbrist om lupiner
inom kort brann många stubiner
glas krossades i utvalda växthus
varnades inför svartrot och fikus

granndiket var bara mindre bäck
attackerades av skakande skräck
lupinjakten spridde sig ännu mer
sökte och vred floran upp och ner

rosor samt liljor bemödades dock
gemensamt beslut i makters block
misstroendet lades temporärt ner
ratade prestige då samarbete ger

sakta och säkert tog orostider slut
plågsam tortyr upptäcktes i debut  
legal artbestämd slutgiltig lösning
kallade till en selektiv ihopfösning

respektera andra som du vill bliva
då växterna samlas om fred skriva
oåren glömdes bort så småningom
katastrof ifall det skulle starta om

nu torde blommorna och växtlighet
leva på fredens ängar och i enighet
men likt folk floran har uselt minne
vettlös terror är nutidens vansinne

varför krigas det i Guds namn idag
lär nån gång om historiens misstag
tänk allihopa är vattenberoende liv
både som verklighet och saga fiktiv





Bunden vers (Rim) av Bodingen VIP
Läst 420 gånger och applåderad av 11 personer
Utvald text
Publicerad 2018-05-24 21:54



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
"Allt är inte Gud som glimmar", ja det ska Gudarna veta...tyvärr så rättfärdigar en del sina krig med just religionen som bas och det är väl inte det som är tanken bakom alla dessa olika "troer" som morbror Ivar sa.

Ett par exempel:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Herrens_motst%C3%A5ndsarm%C3%A9

https://sv.wikipedia.org/wiki/Islams_arm%C3%A9

Nu avslutar jag denna tråd - har världsliga ting att ta itu med som min trilskande grästrimmer...

2018-05-25

  Larz Gustafsson VIP
Även KKK säger sig vara kristna.
En sann kristen bär inte vapen och utövar inte våld mot medmänniskor.
Allt är inte Gud som glimmar.
2018-05-25

  Bodingen VIP
Nej det vore väl galet om Gud eller Gudarna beroende på vilken religion man tillber godkänner krig, däremot finns det vissa soldater som säger sig kriga i Guds namn.
2018-05-24

  Larz Gustafsson VIP
Att det krigas i Guds namn (som är Jesus) betyder inte att Gud godkänt kriget.
2018-05-24

    Lars J
Bravo!
2018-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Bodingen
Bodingen VIP