Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De glömda

 

Låt oss hedra kvinnorna
vid skurhinkarna
Låt oss minnas de år
vi hade pisshinkar i stället
för toaletter
Låt oss inte glömma när vi
kom i lappade kläder och blev
mobbade

Låt oss byta ut politiker
vart fjärde år
De är redan förbrukade
och välnärda diande
i maktens korridorer

Häng ut alla profitörer
och parasiter
Sätt historiker som enbart
hyllar bolagen under lupp

Hedra de som skriver
alternativa berättelser
som förtydligar historierna om
vilka som byggde landet

Glöm inte att inget barn föds
med kniv
Vem ger de ensamma mödrarna
ett värdigt liv
Vem lägger en tröstande hand på de
hemlösas axlar när de gråtande
berättar om förlusten av arbete och
familj

Det måste finnas en annan ordning
som respekterar människorna




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 558 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2018-05-25 08:42

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Och glöm ALDRIG skotten i Ådalen 1931...
2018-05-26

  Bo Himmelsbåge
Fint upprop och en brandfackla för de nu gamla, som byggde upp detta fina land... och ändå är andelen fattigpensionärer här, högst i Norden
och även bland en majoritet av Europas länder! Skamligt av en rik välfärdsstat!

Varmt tack!

2018-05-26

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Det anas en svada här,som bör sveda den som sig bör......upp på barrikaderna poet !
2018-05-26

  Starman
Ja, det måste finnas en annan ordning som respekterar människorna! Den ordningen vi har nu duger inte.
2018-05-25

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2018-05-25

  Lidde
Det var bättre förr
2018-05-25

  Janina Kaminska
Stark och berörande dikt.
2018-05-25

  Öknens Ros VIP
En stark dikt om de människor som byggde upp vårt land. Glöm aldrig bort dem!
2018-05-25

  Landsfiskalen
Just så!
2018-05-25

  Solstrale VIP
Blir så berörd av denna! Lite som tårarna vill rinna så bra!
2018-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten