Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
" senaste nytt från Grävköpings bladet"


Palaver vid den stora fridens port



Upprörda känslor
Och gräl uppstodo

På morgonkvisten

När olika grupper
Av tiggare hävdade

Sin ensamrätt framför
Domkyrkans port

Personal inifrån kyrkan

Fick då utgå och i det
bestämdaste
lindra upprörda känslor

samt skingra den då stridande
Skaran med resoluta

Ingripande från swich-ande
kollekthåvar som i det när
-maste tappat sin funktion

(Men ändå nöp till rätt så
bra för det)



De vinnande segrarna
Satt kvar med extra sårat
Lidande ansiktsuttryck

Vad gör inte en del
Människor för pengar
samt sin egen överlevnad

Och det till och med
Framför det heligas
Port!




*Tillägnat Landets
Domkyrkor. *




Prosa (Fabel/Saga) av Sefarge VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-05-25 10:36



Bookmark and Share


  Fulbergarn
somliga tog betalt för andras tiggande
2018-05-27

  Stefan Albrektsson
"Grävköpings bladet" : ) "The giordo rusk ok mykit bangh" (Erikskrönikan) och ett rumlande buller och bång över silver och guld...
2018-05-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, vad ska man säga eller tycka? Bra skrivet, men sorglig händelse ur flera perspektiv.
2018-05-25

  Valter Örn VIP
"Money is the root of all evil!"
2018-05-25

  Öknens Ros VIP
Framför systemet och bankomaterna går bra. Det är sant att Svenska Kyrkan är rik, så det borde ju löna sig att sitta där, med tanke på det kristna budskapet. Och alla är ju välkomna till kyrkan.
2018-05-25

  Kungskobran VIP
Porten till paradiset är stängd.
Öppnas endast för somliga.
2018-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP