Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skrev denna på Roslagsbanan 20180428 på väg emot Tellus öppenscen i Midsommarkransen, där på denna öppnascen får vi endast spela egna låtar, och inte stimmade material... En scen för musik på riktigt och många gör låtarna dagen innan eller samma dag


SPOTTLOSKERETORIKVISAN

Vers:

Om man har ett liv

Man måste ej va' på driv

kan man få nya perspektiv

skiljer du dig

lämnar din kille eller tjej

bostad får man då ej

nu man släpa på gatan var grej

i väntan på att allt ordnar sig

 

Refräng: 

//: SPOTTLOSKETRETORIK I POLITIK

SLÅR I KUBIK MOT PUBLIK :// 3 ggr

 

Vers:

vart enda parti spottar på din situation

alla skyller de hemlösheten på dig

för varje spott de tjänar en miljon

det kommer på dig få fason

man ska bo ihop inte skilja sig

de tror man lever lyx och äter gåslever pastej

... NEJ! Det gör man ej! ...

 

Refräng:

//: SPOTTLOSKERETORIK  I POLITIK

SLÅR I KUBIK MOT PUBLIK :// 3 ggr

 

Vers:

Nu jobbet man mist

Det blivit så trist

att leva sitt liv på en kvist

kraxande floskler från en annan kvist

en politikerskata var det visst

ja nu spottar de alla

ja flosklerna skalla

nu vi ej mera palla...

... Partier försöker på röster blir rik

genom att spotta på lik

- känns som om det regnar spik...

 

Refräng:

//: SPOTTLOSKERETORIK I POLITIK

SLÅR I KUBIK MOT PUBLIK :// 3 ggr

 

 

 

målningen är i oljepastell

målad av mig 1998 den var

med på en utställning på

Runö Folkhögskola där det hölls

en Internationell Kvinnomässa

Göran Persson dåvarande stadsminister

var där och talade ... 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Solstrale VIP
Läst 371 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-05-25 17:19



Bookmark and Share


  Fulbergarn
schysst sväng, kan inte låta bli att undra hur den skulle låta
2018-05-28

  MALVAA VIP
VAR INTE TRIST :)
2018-05-26

  Fem hjärtan VIP
Härlig visa med krut i! Din fina målning väcker tankar och berör!
2018-05-26

  DavidM VIP
Snyggt författad visa, och häftig målning.
2018-05-25

  Öknens Ros VIP
Det här var väl både ord och visor, med snärtiga rim!
2018-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP