Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
f’låt Roy Andersson :-)


jag har väl också en jävla fågel på en gren!

 

 

men jag funderar inte längre bara frågar envist:

 

hur fick du din fågel att flyga

hur gav du den mat

 

 

jag struntar blankt i dina svar

min fågel bara hackar

för att äta upp mitt skal

 

 

(och på café

där folket e

blir jag alltid väldigt sne

för fågeljäveln dricker upp

mitt te

jag som bara dricker kaffe)

 

 

hur arg kan du bli

frågade fågeln en dag

jag fick lust att vrida om nacken på’n

för att visa

då skrattade det aset

och flaxade med vingarna

och dun föll in i mina ögon

 

 

det är samma förbannade sak

varenda dag

provokation och hån

dun och allmänt djävulsskap

 

 

bara för att jag

inte vet hur vi

ska ta oss ut ur

den satans buren

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av catharina.jerbo VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-05-26 11:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Provokation och hån är så gott som daglig spis i denna stad, åtminstone för mitt vidkommande.
Förlåt dem Fader, ty det vet inte vad de gör!
2018-05-26
  > Nästa text
< Föregående

catharina.jerbo
catharina.jerbo VIP