Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
©Sten Wiking Ingår som nr 240 i "Litterära brottstycken"


BLOOMSBURYGRUPPENS INTELLEKTUELLA ORGIER 1905-1940

Kvinnorna i Bloomsburygruppen,
vad var de av för slag ?

Från att tidigare blivit betraktade
som intellektuellt underlägsna mannen,
omvärderades den generaliserande synen
bla genom Virginia Woolfs intellektuella
närvaro i gruppen som ngt av centralgestalt tillsammans med V.Bell,D,Carrington mfl.

Dessa överklassesteter som i övrigt fördrev
livets dygnsrytmer av ett sedelöst
och hämningslöst sexliv,
alla kategorier,
var på den tiden i det Viktorianska England
ett riskfyllt "Modus vivendi"

Allt nog gled de intellektuella och erotiska
orgierna samfällt ihopa till ett
empatiskt förhållande
mellan de båda könen,
av intellektuell frihet och köttslig lusta
åt alla och envar,
efter var och ens behov och smak,
där ord blev kött och blod i avsaknad av
själ.

Bloomsburygruppen har själv givit
skribenter av olika slag en "Licentia poetica"
att fritt uttolka och fantisera om gruppens
egna tilldragelser,
vilket väl kan tänkas ge en hel del näring
till fantasifulla och romantiska författare,
där verkligheten var allt annat än romantisk
och skäligen i behov av lite litterär mascara.

*






Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 274 gånger
Publicerad 2018-05-26 18:45



Bookmark and Share


  Viksten
Bra och intressant text
2018-05-26
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP