Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vägvandra



Än en gång på gång
dubbelt mållös
på en långsträckt väg
där horisonten verkar saknas.

All förtvivlan ligger
i sin linda klädd,
är i dova färger,
men här flankerad
som av barmhärtighet
av vad träden prålar.

Ber tysta böner utan ord
med fågelsången
att inte tvingas vakna,
att inte stållikt tvingas skära
genom allt det ljusa
och så bli drabbad
in i märgen av det mörka.

Än en gång på gång
att vandra håglöst
på en långsträckt väg,
där horisonten verkar saknas,
där alla mötande på väg
passerar försiktigt
obemärkta.








Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 365 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-05-27 11:55



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Strålande formulerat! Än en gång, tack!
2018-08-24

  Bo Himmelsbåge
Mycket poetiskt målande och mångbottnad poesi,
om vägen utan horisont,
där förtvivlan ligger i sin linda;
att inte tvingas vakna
och skära genom ljuset,
in i märgen av det mörka
och alla mötande passerar
obemärkta!

Detta kallar jag stor poesi!

Sparas!

2018-05-28

  Goraxy 89 Orion VIP
Klassisk skaldekonst av oöverskådligt värde !!!
2018-05-28

    ej medlem längre
Utan mål och mening på en hopplös vandring genom enformigheten...en tung väg att vandra.
2018-05-27

  Sommarnattsljus
Oj, oj, oj så stark dikt! Det meningslösa i det ljusa och lätta när sorgen tynger. Tack!
2018-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP