Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

allt kan hända - livet kan vända

allt kan hända - livet kan vända
man hoppas på det bästa

på ett dygn kan mycket ske
mer än ord kan säga

vad tror jag om idag
kanske blir det regn

kanske kommer molnen att skingras
kanske kommer solen att stråla

vad ska jag ta till frukost
mango, mmm
och apelsin

nu ska frukten rotera
och bli mjuk
i en mixer

smällen kommer
plötsligt
- krasch

min gyllene smoothies
syns
som kräk
på bordet
- örk

lugn
akta fingrarna
leta varendaste platsskärva

rota i kyl och skafferi
efter annat att äta

timmen är
snarare lunch
än frukost

liten blå skål med bönor passar
med sötpotatis och solmogen tomat

-

sitter på trappen, intill mina örter
vilar och äter och njuter

ska packa ned badrock
massageolja, schampo och baddräkt

ser fram emot en cykeltur
genom Lunds blomsterprakt

i Stadsparksdammen
vet jag några änder som fått ungar

och så ska jag titta till den skendräktiga svanen
som äntligen lämnat sitt rede

vid parkens slut
där står mitt älskade badhus

jag har årskort
kan ta bastu och dusch
och en slummer i vilstol
om inte också en simtur

vem vet
vad som händer

jag hoppas på det bästa
tänker att jag cyklar
mina 5 kilometer tillbaka

hem, igen
hem till min man

hoppas
på en ljuv siesta!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-05-27 12:13



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Håller med, en text fylld av optimism.
2018-05-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Du, levnadskonstnär och optimist, vilken härlig text!
2018-05-28

  Marita Ohlquist VIP
Du har en förmåga att rensa smolk ur glädjebägaren och njuta av livet!

Heja dig!
2018-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP