Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

naken vid morgonkaffet

Ja, här är ängarna med fjärilsdans och blommor
med gräs som vajar, honungsdoft och sångarkonst
jag sitter naken ute i min egen morgon
dricker kaffe, drömmer ting som knappast finns

min kropp är gammal, sliten, ömmar, benen haltar
men hjärnan viskar: "Hej! din själ är ännu ung!"
jag springer ner till stranden, sänker mig i havet
simmar ut till öar vid min horisont

där står jag stolt med fötterna i dyningsbruset
vänd mot väster ser jag tärnors silverflykt
jag tänker, kroppen svävar ju liksom en fågel
förenar sig med själen i sin sista färd

Ja, här är ängarna med fjärilsdans och blommor
med gräs som vajar, honungsdoft och sångarkonst
jag fyller på i koppen med en påtår
och drömmer ting som kanske bara mor förstår




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-27 16:02



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
Mm, tycker mycket om denna ömtummade sång till LIV. Sista raden en särkilt knorr att suga på.
2018-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP