Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melodiva. Eller en liten sång om gruppdynamik.

Miss Melodramatik,
oduglig på fabrik,
pratar gärna strunt
själv befriad från kritik,
lallar hellre runt
i gränslös dynamik
och slipper stämpla ut
fast arbetsdan är slut.

Miss Melodramatik,
vandrar över lik,
förlitar sig på LAS,
skyller på sin bas,
skvallrar i en grupp,
ställer sällan upp,
snattar mina gem,
har satt det i system,
ser allting som problem
och hatar nog poem.

Miss Melodramatik,
ruvar på en plan
med tadel och taktik,
om vilket vete fan!

Miss Melodramatik,
nyfiken i en strut,
för egen statistik
om hemliga beslut,
kräver högre lön,
enkom på grund av kön:
Omistlig? Absolut!
När hon lärt sig veta hut
och spara på sitt krut
och hålla i sin trut
och inte bli akut.

Miss Melodramatik
som styr med polemik
vet nåt jag inte vet
om informalitet,
ifrågasätter allt
och räknar sedan kallt
att alla håller med
i alla mellanled.

Miss Melodramatik
har taskig attiyd,
har dålig historik
i foga sig och lyd,
kompromissbar karaktär
oftast till besvär,
skapar massa groll
och läcker som ett såll,
alltid varit sån:
gnällig som en spik,
alltid retat nån
med rädslor och panik.




Bunden vers (Rim) av Botox
Läst 248 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-05-27 22:52



Bookmark and Share


  Vanja-Kristina Morgell VIP
Gillar när du rimmar!
2019-03-21

  Kungskobran VIP
Dom finns tyvärr
Elegant skildrat.
2018-05-28
  > Nästa text
< Föregående

Botox