Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mors dagar

Min mor
har en egen dag
som infaller
varje dag
hon använder
ordet Jag
obesmittad
av Jantes lag
den dag
hon vänder
sin kind
och sitt öra
nästan blind
nästan döv
svårt att höra
mot den som
tystnar
och verkligen lyssnar
när hon söker sig inåt
i sig själv
och finner nått
en stark liten flicka
som påminner om henne
som är vild
tar av sitt spänne
släpper ut sitt hår
inte bara är snäll
och gör vad hon får
ses dansa i löv
njuta äta och dricka
då får hennes kinder
en särskild lyster
bilden är tyst
helt utan ljud
men alls inte dyster
en bild av en flicka
en dag
obesmittad
av Jantes lag
hittad
och älskad av Gud




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 198 gånger
Publicerad 2018-05-28 06:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren