Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Grönvallen, Jämtland 20101012


Lyssna till tystnaden!

 

Den norrländska tystnaden

sättet att prata

med få ord

 

eller

 

ett kargt kroppsspråk

helt utan ord

 

som följd av vinterns kyla

och myggrika fuktiga somrar

har munnen lärt sig att knipa

 

ren självbevarelsedrift

 

som en produkt

av den norrländska kärvheten

förblir även jag oftast tyst

 

då är det lättare att skriva

bokstäver blir ord

ord formar meningar

blir till tankar utanför huvudet

 

Även tystnaden

har en historia att berätta

det är bara att lyssna

lyssna intensivt

 

Lyssna!

 

© Kjell Åhsberg




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 357 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-29 15:25



Bookmark and Share


  Ann V Åhsberg VIP
Ja, det mesta är sagt här nedan. Bra skrivet!

"lyssna till naturen
var en del av dess själ"

(lyssna till ditt innersta )

2018-06-10

  Chawa VIP
Så rätt och sant! Citerar (delvis) några av mina egna ord hämtade från min författarsida: ”Tystnad talar budskap och rör vid inre strängar. I tystnaden spelas universums dova bakgrundsljud - en kanal vi alltför sällan lyssnar till, men som innehåller så mycket gott för människan att hämta.” Gillar stilen hur du med glimten i ögat antyder hur det norrländska klimatet påverkar talförmågan. Fin och klok uppmaning sist i dikten!
2018-06-08

  Bo Himmelsbåge
En bild av en jordnära boning
där jag själv skulle vilja bo...
lyssna...
när Naturens tysta andetag
stämmer mitt inre till vila
och ro...

Behövs ej stora åthävor på Jorden
för att förmedla en känsla varm
den stund vi vilar från orden
långt borta från stadens larm...

En mycket fin text om tystnadens
och lyssnandets sköna konst,
som vi borde praktisera mycket mer
i vår bullrande och larmande värld...

Sparas

2018-05-29

    ej medlem längre
Tystnad är livsviktig ibland! Detta känner jag igen..."det är lättare att skriva".
"Lyssna"...ja, tystnaden är inte tomhet, den är livgivande och inspirerande!
2018-05-29

  ULJO
Tystnaden är terapi för själen. Fint
2018-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg