Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

när jag blundar ser jag

vår närmaste granne
har bakat kaka
med havrevisp

det blev mums
även för Luiz och mig

så fick jag energi till poesi
och Luiz till pianospel

Kum ba yah, my lord
tonerna smeker öronen

det är så varmt idag
varmt som i Afrika

lyckliga de skolbarn
som fått gå ut
bland gungor och träd

jag var i sybehörsaffär
för extra hållbara nålpåträdare
och ett 3m långt resårband

ska sy in mina blå långbyxor
så de sitter uppe
utan trosor under

vill inte ha bh heller
en kortärmad tunika räcker
och inga smycken

jo, jag bär en tunn guldlänk
från Jarmila

jag blundar
ser Jarmila och Aron, min son

man och fru med två barn
ett ljuslockigt flickebarn
ska fylla 3år
och sonen Viggo
är nyss kommen
ut

jag
blundar
och ser
Prag

letar mig hem
där den lilla familjen bor
och Viggo ligger
i Jarmilas famn

blundar jag lite mer
ser jag honom
le!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 257 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-29 17:54



Bookmark and Share


  kerstin skriver VIP
så fint ömt vaggat, kum ba yah <3
2018-05-30

  Anya VIP
Så livsbejakande och kärleksfullt. som en stor omfamning av livet. Härligt.
2018-05-30

  Janina Kaminska
Varm vardagspoesi.
2018-05-30

  Marita Ohlquist VIP
Underbar dikt, vardagsnära!
2018-05-30

  ULJO
HÄRLIG VARDAGSLYRIK
2018-05-30

    Elisabeth Nilsson VIP
Din ordbilder får mig att le! Du har något att lära ut. Nämligen livsglädje och att se storheten i det lilla i vardagen.
2018-05-29

  Kungskobran VIP
Tycker om din dikt på något sätt,
vet inte hur , kanske det är närheten.
2018-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP