Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Jag tog mig hem

jag kände hur mina ben och fötter 

ville hem

inte gå uppför en massa trappor

som gör värken i benen  ännu värre

värken som jag inte känt av så myckeet

densista tiden

den kom tillbaka

och blev värre än på mycket länge

så försöka komma in i en bil

som bara har två dörrar

gör jag aldrig mer om

det gick bra att komma in i bilen

värre var det att ta sig ut

när vi väl var framme

vid fäbostället

där vi höll avslutning på läsecirkeln

med glödstekt sill

kaffe och kaka

och inte minst

sjöng vi sånger

dragspelsmusik

hade vi också

myggorna hittade mig

det gör dom alltid

så har det alltid varit

jag började gruva mig för hemfärden

in i bilen kom jag

den här gången också

värre var det när jag skulle ur bilen

jag försökte komma ut baklänges

det brukar ofta gå bra

inte den här gången

till slut kom jag ur

vi kämpade med gemensamma krafter

det var en fin och stämningsfull kväll

bara det att mitt opererade knä

gjorde det svårt att ta sig i och ur bilen

nu hoppas jag värken snart ger med sig

så jag kan ta mina promenader

njuta av naturen

dom välkända stigarna

och tystnaden

en tidig morgon

 

anits 29 maj 2018




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-05-29 23:10



Bookmark and Share


  Niliboy
Ja, krämporna smyger sig på. Jag har blodrusningar å måste sätta mig upp å gå ut och motionera. Men jag går ju så sakta, men jag tror att det är mitt låga blodtryck.
Tackar för din ömsinta å ödmjuka poesi!
2018-06-02

  Anya VIP
Skönt att diktarjaget tog sig ut ur bilen. Fint berättat om en fin stund med god mat och musik. Levande berättat.
2018-05-30

  aol
Har själv blivit bättre sen en ryggkota som satt snett och gjorde att jag knappt kunde röra mej utan jävulska plågor, men en kunnig sjukgymnast en ängel Karin tryckte tillbaka kotan , sen kändes det som jag på en sekund plötsligt kunde kliva upp och gå som en ny människa, kram vännen önskar dej allt du skriver så levande bra om ditt levande i nuet.
2018-05-30

  Bibbi VIP
Tack och allt gott!
2018-05-30

    ej medlem längre
Det blir givetvis inget nöje med resan när det blir ont och värk efteråt.
2018-05-30

  Larz Gustafsson VIP
T o m jag undviker bilar. Kommer knappt i och ur dem. Jag är stor och bilarna små.
Helst går jag eller åker buss eller tåg.
2018-05-29
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP