Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Antônio Maria - Se Eu Morresse Amanhã


Snart ensam och avliden

Vad gör det för gott att få leva mängder av år utan håg,
Om det är att dränka kärlekens glöd i ett hav
Och jag snart ensam och avliden låg?
Jag skulle ej saknas av någon som helst,
Blott betraktas som en uråldrig grav
Utan sorg eller av gudsmannen frälst.

Inte någon söker mig här.
Inte någon ringer mig här.
Jag skriker och ekot mig svarar såhär:
"Om jag snart ensam och avliden låg
Skulle min saknad ej kännas av.
Varifrån jag har kommit, vartill det bär av
Kommer ingen som helst ens ihåg."




Övriga genrer (Översättning) av Inkognito93
Läst 368 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-05-30 03:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Inkognito93
Inkognito93