Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Smärta, glädje och utveckling i samma paket

vissa texter orkar man bara inte ta in

 

eller ljud; just nu skrek något barn så förtivlat och gällt

utanför på gatan dit jag har altandörren öppen

(min inbyggda mammakänsla vill flyga dit och trösta)

 

Livet kan kosta både gott och ont

för de flesta födda i mänskodräkt

Att förvandla det till ett positivt växande

själsligt och fysiskt kan vara som 

en enda kvarsittning i varje klass för somliga

och ordspråket Ensam är stark kan

kännas lite felplacerat generellt

 

Men de som bara seglar fram utan motstånd

undrar om de utvecklas själsligt över huvudtaget

eller är det i olika liv vi får en bukett full av

de märkligaste motsatser som vi aldrig

kunnat hitta på alldeles själva

 

Mat, värme, kärlek och rent vatten

kan räcka väldigt långt som startbiljett förstås




Fri vers av Kim VIP
Läst 351 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-05-30 14:08



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
absolut en god barndom ger minnen att stå på.
2018-06-06

  Nils-Robert
Svåra frågor med många svar, men med mycket kärlek kommer vi långt.
2018-05-31

  ULJO
Det elementära i livet är mat, värme, kärlek och vatten. Helt rätt ge aldrig upp det.
2018-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Kim
Kim VIP