Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att belöna sig själv

jag behöver lära mig
att belöna mig själv
när jag har gjort nånting

när jag har skrivit en låt
eller en dikt eller flera
istället för att bara kräva mera

jag är ju aldrig nöjd
med mig själv
det måste jag jobba på

ta en fika med kaka
eller en öl, ett glas vin eller en drink
när jag har presterat

och lära mig att acceptera
att det finns gränser
för vad jag kan kräva
av mig själv

lära mig att tänka
när jag ser frukterna av mitt arbete
att ”idag har du varit duktig!”




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-30 16:26



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Sunt och sant.
2018-05-30

  Tomas Karlsson VIP
ulven: Jo, det är konstigt nog så.
Precis som kvinnorna också tenderar att te sig fagrare ju mera man dricker... :-D
2018-05-30

  Bodingen VIP
Även om man gjort en text som är riktigt dålig kan man belöna sig med ett par öl, när burkarna är tomma är texten helt plötsligt bra, märkligt...
2018-05-30

  Språk, hjärna!
Jo, att vara nådig med sig själv behöver nog många lära sig. Vi skulle ju aldrig få för oss att kräva samma saker av någon annan som vi kräver av oss själva. ”Va? Har du inte skrivit en enda dikt idag, din odåga!”
2018-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP