Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
linolja och terpentin


här luktar

det tog ett tag
att göra rent
nu är bordläggningen
struken 3 gånger

en liter rå linolja
till tre liter terpentin
jag kan se hur
trät girigt suger

ekan fattar
något är på gång
det är slut
på att ligga under plåtar
på en åker

hon känner
hur mannen
luktar salt och hav
hon känner hans längtan

minnena kommer fram
om hur turbo
skällde ut korna
utanför morup
eller hur han
hoppade i och simmade
mot almö
för att valla får

om alla ton ål
som hanterats
om ryssjor
som bärgats
efter bergen
när kulingen
började bygga

han har sagt
han ska in i fjorden
till hunehals
borgen som bara kan ses
av dem som har ögon
han har ögon
inte många har det

dom ska komma söderifrån
pojken har stor l ängtan
han ska få den
och mer därtill

minns dom tre späckhuggarna
då tittade han åt fel håll
kanske kommer dom tillbaka
tumlarna är här
och vitnosdelfinerna

fjordenligger blank
trolsk av längtan
tornado skäller
precis som sin pappa
århundradens
sjömän
lever i fjorden

men det fodrar
ögon
han har dom
tornado har dom
pojken är värd
att få dom

hans mor har gener
i åsen
hon ser





Fri vers av tom boreland
Läst 443 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-05-31 21:43

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  anits VIP
Alltid så fascinerande att läsa det du skriver.
2018-06-03

  överlevaren VIP
Mycket bra ordat, en fröjd att läsa!
2018-06-01
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland