Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den döende skogen

 

Byborna såg med förtvivlan på
hur deras skog förtvinade
Skogsuppköparna kom förbi med
skambud efter skambud

En dag cyklade en arborist förbi
van att tukta och ympa träd
Den sorgliga synen fick honom
att stanna upp och klättra upp
i ett av träden
Han injicerade en hemlig vätska
som han ej provat förr och
cyklade vidare

Trädet började knaka av livskraft
och grenarna sköt ut med
grönskande blad. Rotsystemen
växte så det dånade och källor
sprang upp ur jorden
Till slut hade hela skogen
förvandlats till ett paradis
med ståtliga träd med grenar
och guldfärgade blad

Skogsuppköparna kom tillbaka och
deras anbud trissades upp

Byrådet avböjde alla förslag
De ville inte sälja sin heliga skog
Turister kom från världens alla
hörn och guidades försiktigt
genom skogen

De som gått igenom skogen
fylldes av en helig kraft
och skogen klassades som
miljöarv




Fri vers (Fri form) av Viksten
Läst 346 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-05-31 22:17

Författaren Viksten gick bort 2019. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Ess VIP
så begåvad du är med att skriva<3
2018-06-04

  Lena Själsöga Keijser
en bild att se i vidare perspektiv
2018-06-01

  Bodingen VIP
Såg vid såg, vart än jag såg...näpp, inte denna gång. Gött!
2018-05-31

  Fulbergarn
skogen, där är jag varje dag :)

2018-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Viksten
Viksten