Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Working class hero

Valkiga
Grova
händer.

Vilar mot knäna.

Den tajta t-shirten smiter åt på överarmarna.

Ansiktet är smutsigt
Av allt sot.

Det är skit under naglarna.

Under luggen skymtar två pigga ögon.

Han är 20 år

Och

På sitt första riktiga jobb.

Minst 45 år kvar av dylika jobb.

Att göra sin plikt

Finna sin plats

Sin roll

Fogas under arbetarrörelsens riktlinjer.

Livet, med alla tillhörande vedermödor, väntar

Just nu är det rast

Fyra timmar kvar att jobba.

Solen steker.

Snart samlas de

Grävarlaget,
det tajta,

sammansvetsade

som nödgas dra dåliga vitsar för att uthärda, stå ut, och få tiden att gå.

Det är

Äta

Sova

Jobba












Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-01 18:22



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Slaveriet är inte avskaffat.

Tillägg: Om det ska gå att avskaffa, så måste även unga människor förstå att de måste gå samman och organisera sig. Tvinga fram lagar som gynnar dem på alla sätt. Som gör arbetet meningsfullt.
2018-06-02

  Larz Gustafsson VIP
Det beror på att du är fixerad vid den, Landsfiskalen.
Du behöver vård.
2018-06-01

  Landsfiskalen
Herr Gustafssons skugga synes
över allas texter tyvärr!

2018-06-01

  Viksten
Starkt
Jag bockar

2018-06-01

  Larz Gustafsson VIP
Jag vägrar att anpassa mig efter någon politisk rörelse.
2018-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP