Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Naturens under

Varenda liten varelse
så även du och jag
bär en stor betydelse
där i naturens lag

Minsta lilla spindel
blir mat till andra
naturens vilda cirkel
runt till varandra

Fågeln äter fröet
och tappar någonstans
trädet växer upp
där inget annat fanns

Djurens parningslek
när kärleken vill
undret i naturen
föryngringen blir till

Antilopen springer
under himmelen blå
för att inte gå under
hela livet är det så

Vattnet genom åsen
renas för vår skull
sprids över landskap
av näring så full

Solens varma strålar
den ger oss energin
flyggfärden blir enkel
för humlor och bin

Människan fördärvar
det vackra som finns
om jorden överlever
kanske någon minns

Varenda liten varelse
vårdar det vi har
det måste även människan
i all sin levnads dar

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 478 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2018-06-03 09:20



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tycker om texten!
2018-06-11

  Solstrale VIP
Naturligt vis... Visar oss naturen sin visdom...
2018-06-05

  Blomma-Stjärna VIP
- att säga det sanna och tänkvärda med skönt flyt/rim det kan du!

Vackert!
2018-06-04

    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket tänkvärd och vacker text, om att vörda och vårda livet och naturen.
2018-06-04

  Nils-Robert
Naturens kretslopp.
2018-06-03

    Lars J
Bravo!
2018-06-03

  Feliaxel VIP
Tänkvärda ord
2018-06-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO