Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Annika Jankell svarade följande när hon tillfrågades hur det var att leva tillsammans med ett geni: "Ett geni borde ju åtminstone kunna lära sig hur man hämtar på dagis, kan man tycka." Den här texten tillägnar jag henne.


Annika Jankell

För hur ska man orka älska
När man efter en evighet av agil projektledning
Och med ett barn på varje arm
Måste trösta en gråtande 65-kilos jättebäbis
Som brutit ihop över insikten
Om att han hädanefter får koka sitt egna jävla kaffe?

För det är ju du som betalar räkningarna
Viker tvätten
Felsöker datorn
Fixar maten
Diskar disken
Bygger Dödstjärnan i Lego
Driver forskningen som betalat för huset
Lagar bilen & hämtar på dagis
Och trots att du inte sovit sedan Trump svors in
Möter du ändå livet som en fucking boss bitch
Med perfekt sminkning och knytblus vareviga dag
Utan att säga ett endaste pip om att du inte kan andas

För även om du stresskräks i duschen
Klockan 04.30, medan brödet gräddas i ugnen
För när annars ska du hinna?
Så är det självklart att du kommer ihåg
Att sätta upp håret innan
Och skura ur golvbrunnen efteråt

Hur orkar man
Hur orkar man?




Fri vers (Spoken word/Slam) av Leiyah
Läst 332 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-01 22:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leiyah