Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I helvetet

där vi jobbar som galningar
och allt vi förtjänar tas ifrån oss
istället för lön för mödan?

där maten är smakförstärkta halvfabrikat
som nästan smakar som riktig mat
istället för mat?

där radion bara spelar samma jävla skitlåtar
hela tiden och på alla kanaler
istället för musik?

där vi varje dag får läsa och höra om
hur vi måste börja ta hand om oss och vår planet
ändå gör vi ingenting åt det

där allt färre av oss klarar av ett förhållande
vi sitter bara för oss själva och ugglar
istället för gemenskap och närhet?

där det mesta av vårt umgänge sker i smarttelefonens appar
som hela tiden pockar på vår uppmärksamhet
istället för ett liv?

det är helvetet
tänk om vi hamnar där...
men vänta nu lite...




Fri vers (Fri form) av Tomas Karlsson VIP
Läst 315 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-01 23:09



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Om vi skulle kunna få kontakt med människor som befinner sig i det verkliga helvetet, d v s människor som gått in i evigheten utan att ha sin sak klar med Gud, så skulle t o m ett tredje världskrig te sig bagatellartat i jämförelse med vad de just nu upplever.
2018-06-02

    ej medlem längre
Eller så är man två år och får en granat i huvudet. Ovanstående känns som i-landsproblem.
2018-06-02

  Larz Gustafsson VIP
Nej, helvetet är något mycket värre.
Den som har frid med Gud hamnar inte där.
2018-06-02

  Janina Kaminska
Ja, vi är redan där.
2018-06-01
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP