Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem är det?

Vem är det
som ser den röda färgen
när jag ser rött

vem i mig
vill sluta mina ögon
när jag är trött
eller när jag har dött

vem längtar
efter att torka håret
när det är blött

det är jag
svarar jag slarvigt
varje dag
det låter platt
och larvigt

fattar inte ett skvatt
vem det är
som klär på sig
mitt jag
som försöker förstå
sig på sig

ja inte är det jag
brukar jag annars svara
och tvingas då
ta mig samman
och förklara

jag försöker förstå det
som någon annan
som är mera jag än jag

jag vill gärna
se det
som jagets kärna

men utan att skryta
måste där inifrån
det jag som är jag idag
te sig som en yta

även om jag tycker jag är djup
ger mig ständigt ut över
mentala stup
verkar vara nått jag behöver
men inte vill jag byta

tänk att hela tiden
se mig själv
inifrån underifrån
liksom bakifrån

vad i hela friden
skulle kännas som ett hån
att se hur man ljuger
gör sig till
fast man inte vill
och tror
att det är så man duger
och hör till

när man hörs sucka
när man är klantig
nog att festa
och testa nån annans
tankelucka
och för stora skor

tänk om det finns
ännu längre in i mig
ännu ett ännu djupare jag
det är så man blir
vimmelkantig
och knäsvag

kanske en liten ilsken tjej
som minns
att hon har fått höra
för många gånger
att allting ordnar sig

det får henne
att vilja förstöra
alla sånger
lite i taget
så kan det va med jaget

för att kunna urskilja
tonen i sången
bakom alla sånger
känna dopdraget
ner i spat

älska sönder allt hat
kalla sin ovän för vän
och kamrat

hur många jag finns det
egentligen
vet i tusan om hon minns det

lika många som skalen på löken
svarar min inre fröken

men där längst inuti
är nog jag ett vi
en annan sorts melodi
i ett gemensamt
kok ihop kokeri

nu blev jag våldsamt trött
men det är inte jag
som kämpar
tills jag ser rött

det som är fött
av ande är av ande fött
starkt men skört och sprött
lätt förstört
men långt mer levande
än ett stycke dökött

så varför klaga
det mesta går att laga
lite smart inifrån
sluta jaga
och sov så sött

tänk ändå
att det ska vara så svårt
att se ljust och klart
och försöka förstå
hur man bär sig åt
när livet är underbart
men bara ett lån

att man snart
ska ta sig härifrån




Bunden vers (Rim) av Petter Wingren
Läst 289 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-02 07:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren