Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titeln på det som ska bli en bok! Om Freud! Fanns det en kvinna bakom honom, hur såg hans liv ut, hur såg hans kärleksrelationer ut? Vad finns dokumenterat? Freuds syn på Kvinnor!


Vad har dessa män gjort?

Läst i Gudinnorna inom oss, av Jean Shinoda Bolen!Inte alls mening att sno denna text, men jag blev så upprörd!
Här kommer ett utdrag ur hennes bok;
"En kvinna som är kunnig och säker på sig själv, som utför någonting i världen och som förefaller att njuta av möjligheten att omsätta sin intelligens och sin förmåga i handling, uppvisar ett" maskulint komplex". Enligt Freud uppträder hon som om hon tror att hon inte har blivit kastrerad, fastän hon naturligtvis har det. Ingen kvinna vill verkligen vara bäst- behovet att vara bäst och överträffa andra är symptom på ett maskulint komplex, ett förnekande av "verkligheten".




Bunden vers av Mim
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-02 07:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mim