Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart 47


Jag är nu framme vid 1988

Jag följer min pappas livslinje

Dennes historia

jämförd med min.

Är intressant att följa

De två skiljer sig dock avsevärt åt.

Då skulle,
liksom jag,
”senior” fylla 47.

50-årsstrecket närmade sig med stormsteg.

Han var redan skild med en vilsen tonårspojke i hemmet.

Dottern flyttade med mamma några gårdar bort.

Han drogs med ett jobb han avskydde av hela sitt hjärta, men gick ändå plikttroget dit.

Drömmarna var svåra att tyda men någon sorts vision måste ha funnits.

Fokus lades på idrott.

På sonens sökande, brokiga livsstil.

Och

Att ha kul och leva livet till fullo

Det
blev en ledstjärna.

”Man lever bara en gång”

”Livet går inte i repris”

”Allting ordnar sig”

var visdomsord jag fick med mig.

Det skänkte mycket glädje,

Men också en stress.

En osynlig press över att få ut maximalt.

Fånga livet i dess flykt.

Greppa det där lyckliga som pappa var så bra på.

2015 tog resan slut

på andra sidan jorden.

Långt, långt bort

Fjärran från norrländskt tunnbröd, längdskidor och älskade barn och barnbarn.







Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 195 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-02 08:31



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Fånga dagen kan vara en meningsfull
devis att bära med sig, men som du
nämner kan det också medföra
ett maximerande av hela ens jordeliv.
Kanske då bättre för mig att sitta på
verandan och äta tunnbröblöta eller
dopp i kopp med en hel del lök, utan en
tanke på att fånga nåt xtra.
2018-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP