Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänk dig ....



Den mänskliga tillvaron
är alltings mått,
ändå som på andra sidan
fönsterrutan.

Tänk dig trädens sus
och allt därovan
utan störande brus,
utan vår ohörsamhet -

det oerhörda ohörda -

en kör av stämmor
skulle då
höras stämma in
i fågelsången,

eller sjunga ändå
den och oss alla
förutan.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 324 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2018-06-02 11:39



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, tänk som livet kunde vara utan allt som stör och förstör...mycket bra och tänkvärt...
2018-06-16

  Bo Himmelsbåge
Så är det...
det finns en livskraft,
även oss alla förutan,
ändock sjunga livets sång...
så kan vi tänka när vi står där
bakom fönsterrutan...
och hör det ohörda
ser det osynliga dansa
det levandes eviga språng...

Mycket fint uppbyggda metaforer
för den metafysiska verklighet som
omger oss alla... men som vi inte riktigt kan ta på och mäta...
för där vetenskapen slutar, där börjar metafysiken...
2018-06-03

  Minkki VIP
livet bakom ett treglasfönster - att se men inte höra molnen tåga och träden gunga, Du får mig att minnas en granne som pekade på en bofink på marken när den öppnade näbben och sjöng. Han hörde den inte.
Och ändå tror jag vi alla bär en sång inom oss, en som ingen annan hör


2018-06-02

  Lena Själsöga Keijser
den heliga tvagningen av sinnen
2018-06-02

  Sommarnattsljus
Gillar tanken om verkligheten bortom det vi förnimmer, även om jag inte håller med om innehållet i de allra första raderna; annat än som att vi människor mäter allt utifrån oss själva. Slutorden om hur andra stämmor skulle sjunga vår medverkan förutan känns däremot helt hundraprocentigt ur mitt tankeperspektiv. Fint uttryckt tanke
2018-06-02
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP