Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sverige 2018


det är fan inte okej

det är fan inte okej
att jag kryper runt maskinen
och kollar en lördagkväll
för söndagsfiske
68 år gammal
för jag är tvungen

det är fan inte okej
att den ensamma mamman
slutar sitt dubbeljobb
klockan 8 en lördagkväll
för att jobba söndagen
för att hon är tvungen

det är fan inte okej
att den hjärtsjuka kvinnan
sitter mitt i sin flytthög
i en minilägenhet
av ekonomiska själ
för att hon är tvungen

snart är det val
mängder av människor
tycker sådant här är ok
därför behövs
en stark vänsater




Fri vers av tom boreland
Läst 358 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-02 20:52

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Orättvisor och livets baksida!
2018-06-09

  anits VIP
Mycket bra skaldat om hur det är i livet för många.
2018-06-02
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland