Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sjunga grönrikets lov


Jag vill trampa det gräs
där grönrike bor
jag vill svirra omkring
som ett bi
jag vill gnola likt syrsor
om morgonens guld
strån, bara strån famnar jag


Jag kan resa mig upp
på harkkranksgråben
jag kan lomma iväg
utan mål
Jag kan låna en färg
utav fjärlien där
måla min väg, över äng


Och du vill nyckelpiga
dig fram med god tur
vill glatt nynna som
humlan ibland
Du vill snigla stressutan
på vått och på bark
gräsrotsutkik vill jag va


Vi kan köra oss hesa
på myggkadrars vis
vi kan krusa som änder
i vik
Vi kan grodslingerbulta
oss från sten till sten
hopp och natur går ihop




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av BenGust VIP
Läst 377 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-03 13:28



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Så fin visa.
Och härliga ord som
"grodslingerbulta" och
"gräsrotsutkik".
2021-01-24

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet, mycket bra!
2018-06-04

  Öknens Ros VIP
härliga naturbilder du målar upp, tycker om! :)
2018-06-03
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP