Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förändringens hav

Havet döljer diamanter.
Jag ser hur det glittrar från botten.
Där nere ligger nog ett paradis
Som tror på en fredlig värld.

Havet luktar tång och sjögräs
och plaskar mot klippans kant.
Nätter som skrämmer kommer aldrig mer finnas
om jag lämnar min obekväma sitts.

Jag tar av mig min trånga kostym
Som gjort mig till en trist figur.
Jag står helt naken på klippan
utan någon skyddande tråd.

Kylande vindar smeker mig ömt
när jag tittar nervöst ner.
Jag är redo för livets förändring
och hoppar mot det som är jag.




Fri vers (Fri form) av Thestream
Läst 290 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-03 18:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Thestream
Thestream