Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
upptäcker att denna gör sig idealisk som bidrag till tävlingstemat - fastän skriven innan det ens hade presenterats - så ändrar titeln bitvis från Matris 3 till Avslut 1.


Avslut 1 : i Själva verket Annan väg

 

 

 

Egentligen vill jag bara

läsa färdigt en bok

men det slutar med att jag skriver

början på ändlösa volymer

 

 

Egentligen vill jag bara

ha ett härligt gammalt sommarlov

men det slutar med att jag räknar in

återklangen av lärorika skuggor

och varenda solfläck på vår skolgård

bland omgjorda bänkrader

till ansikten jag aldrig kommer glömma

 

 

Egentligen vill jag bara

resa hem igen

men det slutar med att jag hoppar på rymdskeppen bort

i tre sekunder och tolv år

 

 

Egentligen vill jag inte

nöja mig bara

men det börjar med att jag slutar igen

 

 

Egentligen vill jag bara

älska någon

men det slutar med att jag ej förmår välja

mellan henne och mig

som om jag ännu aldrig förstått

vi kan skapa ett barn

 

 

Egentligen vill jag bara

fortsätta en bit till

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av TrollTörnTrappan VIP
Läst 337 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2018-06-04 22:34



Bookmark and Share


  Anya VIP
Denna var bra. gillar den existentiella tonen. Jaa egentligen vill man mycket men lite det blir....tänker jag. Sparas!
2018-06-08

  TrollTörnTrappan VIP
Jo tack, denna kändes extra djupt sprungen! Med suggestiva lager men rent menad... som att dikta i samma klass som Anya eller nån. Mer innehåll och berörande associationsbanor än blott ordakrobatik... om än meta-lek med linjen genom texten.
2018-06-05

  Nanna X
Så eftertänksam dikt, fylld av livsvisdom och självinsikt. Visst är det lätt att inte se trädet för bara skog och förlora sig i rymden på jakt efter jordelivet...
2018-06-05
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP