Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

EGENKÄR

Jag vill va kär på håll!
Som alla stora poeter
Hit me hard, med allt vad
Smärta heter

Jag vill ha inspo, ideer och djup!
Ge mig en sipp av kärlekens sup
Jag vill få dingla på kanter av stup,
snubbla och falla, bli spetsad av spjut!
Låt mig få LÖVE utan lyckliga slut.

Jag vill vara martyr
Jag vill bli romantiserad
Jag vill bli utsatt för känslo-tortyr!
Fittan är aktiverad,
jag vill va sexuellt frustrerad!

För,
Att vara attraherad, småkåt och lessen
Inspirerar, stimulerar, effektiviserar processen
Det kreativa flödet forsar nog fort,
har man ångest blir jobbet gjort
Och allt det du skapar blir avgjort, rekordstort!

Så jag vill tråna litegrann på håll
Få gotta mig och kräma i ångest!
Jag vill få kräma på,
Jag vill få ÖVERDRIVA.

Jag vill få skriva:
Naiva
Massiva
Intensiva
Självdestruktiva
Depressiva
Expressiva
Illustrativa
Innovativa
Impulsiva
Provokativa
Kvalitativa
Alternativa
Negativa
Sensitiva
Aggressiva
Defensiva
Subjektiva
Restriktiva
Kreativa
Exklusiva
EXPLOSIVA

Dikter.

Så ni förstår mitt dilemma;
"Olyckligt kär"
det är DÄR jag hör hemma!



Fast…

JAG är ju i och för sig rätt spektakulär.
…som alla stora poeter!
Och banne mig är jag en kul karaktär
Trots min brist på färdigheter!

Man skulle skita i dudes och ba' haffa sig själv.
Våga vara tillräckligt vulgär, att bli kär i sitt eget ego!
Bygga sin karriär, som konstnär
(med allt vad det innebär)
På att vara sisådär….
EGENKÄR!




Fri vers (Spoken word/Slam) av Asta Kass
Läst 605 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2018-06-05 00:30



Bookmark and Share


  Briza media
Wow så underbar! Att jag missat denna skatt! Hade gärna hört den uppläst. Rungande applåder för både form och innehåll!
2020-07-27

  Judas Ekholm VIP
Helvete pjäxa, vilka fantastiska rallarsvingar.

Skulle vilja stå med en megafon utanför Rosenbad och recitera mästerverket.

Det är SÅ HÄR poesi skall skrivas och kännas. Heroinapplåder en masse!
2020-05-15

  morgonstjärna VIP
hm ligger mycket i siste månfararens kommentar...
att va egenkär tillhör nutidens sarkofag många gräver sin egen grav

inte märkligt så många självmord finns på kartan. vem bryr sig om grannen
2019-08-08

  Månfare VIP
Inte behöver man vara olyckligt kär, skriv om det svåra som är.
Om rädslan för att inte duga, att de kanske skrattar åt en. Om att inte våga sikta högre, om rädslan för att vara medioker men också för att sticka ut. Allt det där man aldrig sagt högt förut.
2019-07-28

  Mats Edin VIP
Underbar!
2018-12-25

  KattenKin VIP
Som det forsar, och cool attityd, denna hade jag velat höra från en scen! Busvissling hade det definitivt blivit.
2018-11-19

  jba VIP
Hahaha! Fantastisk!
2018-10-10

  Gunnar Hilén VIP
Ljuvliiiiiiiig !
2018-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Asta Kass