Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här finns inget att förstå. Inga gåtor att lösa. Inget chiffer att tyda. Inga maskade meddelanden. Inga krypterade koder.


Kedjerökare, ge mig ett minne att äta


Min mun fylls av mårddjur, seriösa
snabba slinkande minkar
och pälskragar trädda över huvudet
på blåblodiga madame
som inte har kakorna i ordning.
Då gäller det att möta tankarna 

innan de blivit tänkta, det gäller
också cirkusdirektörerna som rullar
pennor över marmorborden
och metar med ögonen.
Tungrodd och svalor och
tingens måne lustar och murarna 

gnider också ägg mot varandra.
Ordspråk kråkfågelflyger: ”Talman,
talman, var är din korg? Fy Farao!
Fy Caesar! Fy Rocky! Fy Fido! Fy! Fy!”
Meningsbyggnader som mausoleum.
Myrorna går bland blad, vänder 

godsvagnar av menande lugn
trevande lim lismande rymd.
Jag öppnar mina sopor till allas ledighet.
Nu faller klockorna bakåt. Tidtagaren
andas på glaset putsar till blankt.
Mitt öga ser rakt ut i allt. 

Muskelminnen och drängar
med uppdämd fritid i händerna lämnar
tillbaka olästa böcker till bibliotekarier
höga och öppna nagellack
långa dragkedjor av dagar.
Mina avigsidor o-vänder sig själva.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 395 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-05 08:01



Bookmark and Share


    ej medlem längre
När jag en fredagskväll läser denna text och :"Min mun fylls av mårddjur, seriösa
snabba slinkande minkar
och pälskragar trädda över huvudet
på blåblodiga madame
som inte har kakorna i ordning.
Då gäller det att möta tankarna .."
blossande på ännu en icke kedjerökande cigarett " med uppdämd fritid i händerna"
Eftersom jag precis "gått" på semester är det med glädje, ja glädje jag ser fram emot "långa dragkedjor av dagar"
Oavsett nästan allt.
2018-06-29

  Respons VIP
Påminner mig om automatiskt skrivande. att snabbt skriva det som faller en in. Ändå påtagligt att poetiska mönster uppstår igen och igen. Jag gillar särskilt: "Jag öppnar mina sopor till allas ledighet." och "Mina avigsidor o-vänder sig själva."
2018-06-28

  TrollTörnTrappan VIP
Fäster mig särskilt vid sista stycket [...tur att det ej blev lika oläst som böckerna även jag returnerar knappt öppnade...] där "långa dragkedjor av dagar" blir en snygg ordbild, abstrakt och konkret!!
2018-06-08

    Sefarge VIP
Wunderbar poesicirkus
Med allsköns ordmeningar
Så skapelserikt diktat!
;)


2018-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson