Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Värmeslag


En yrvaken mås på väg till hav.
Råkan följer i kölvattnet. 

Snäckorna i strandbrynet
övergivna av sitt inre. 

Gräset, det svedda
och lyckliga sträcker törst 

mot en glödande tegelvägg.
Över oss är friden en stinn ko.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 317 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2018-06-05 08:02



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Ja, vad släcker törst sämre än just "en glödande tegelvägg"?! [hur man än sträcker...]

Att snäckorna här blott tycks yta - hur någons inre kan försvinna - det är minsann djuplodande mystik!?!

2018-06-08

  Anya VIP
Vacker naturbild. Tycker om dina besjälningar. Slutraden en mycket fin metafor.
Du skriver så levande så jag ser scenen framför mig. Bra Stefan!
2018-06-08

    ej medlem längre
Är bekväm idag och håller med alla föregående talare. Verkligen snyggt!
2018-06-07

  Minkki VIP
snäckorna övergivna av sitt inre ... fick mig att stanna upp ett tag, metafor eller inte?
2018-06-06

  catharina.jerbo VIP
en stor och omfattande applåd! Håller med föregående talare och tillägger att jag avundsfriskar ditt mod och din ordbehandling!
2018-06-05

    ej medlem längre
Den här texten handlar om mod. Det har Du visat tidigare. Du räds inte orden och avslut är här klockrent: en stinn ko.
2018-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson