Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


ATT HÄRDAS

Veknade. Stärktes. Veknade. Stärktes.

Undkom mycket… Endast till onyttigheten
att därmed ledas till mer oförglömlig bitterhet
när min kärlek skänktes bort för att få känna;
väl vetande att sorger leder fram till lidandet.

Påtvingad missklä livet grånat och gistet;
klart är att erinringarna mest blev hårda hjärtskrik
från upprivande flagnade minnesbilder
där den ärvda tidens vindkantringar ständigt kväst mig.

Veknar. Stärks. Veknar. Stärks. (Fortfarande…)

*

Tar här det sorgfria, det livsdugliga, tillrätta:

Är stärkt till att infånga mitt sinnes medvetande,
inifrån - med en kärkommen tankeklarhet -
märkbart lättad har det nya sinnets renhet öppnats.

(Lugnet, Viljan, återvänder - återställer glädjekällornas plats.)

Vägrar nu att härdas först när tjälen vägrar lossna;
närhelst en kall hjärtesuck blir till en hemmastadd vän.


Att härdas är att värna om det äkta i Livet.




Fri vers av 1 SIGFRIDSSON VIP
Läst 552 gånger
Publicerad 2018-06-05 10:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

1 SIGFRIDSSON
1 SIGFRIDSSON VIP