Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild: © ULJO


Spanaren

Högt upp i tallen
där sikten är bra
han ser allt säkert
så som det ska
om något är skumt
det syns på en gång
rapporterar vidare
med skränig sång

Musik från tallen
ett läte, en siren
om marken är farlig
en tydlig scen
kråkans nya ungar
trygghet de ska få
spanaren ser världen
och hemmets vrå

En handfull träd
kråkans nya bo
byter sin spaning
så barnen får ro
cirkulerar så stilla
blicken på skaft
lyckan i gärningen
ger honom kraft

Från tallens gren
där upptäcks allt
när farorna lurar
och det blir kallt
allt från toppen
det upptäcks i tid
signaler till andra
upprätthållen frid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 529 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-06-06 08:35



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Härligt med alla fåglar som livar upp stämningen...
2018-06-16

  Lars Hedlin
En mycket bra dikt!
2018-06-11

  Anya VIP
Jaa kråkungarna har de bästa av föräldrar. Bra fångat här.
2018-06-08

  DavidM VIP
Natursköna rim om luftens invånare.
2018-06-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Fint diktat om denna uppmärksamma omtänksamma fågel.
2018-06-06

  Marita Ohlquist VIP
Fin hyllning till en omtänksam och uppmärksam fågel.

2018-06-06

  M.Eta
Fåglar har den fördelen att de har uppsikt över allt farligt runt omkring i sin ”högt uppsatta position”. Fin text!
2018-06-06

  överlevaren VIP
Ja vilken vy, inget missas från håll utan de har kontroll över vad som sker.
2018-06-06

  Feliaxel VIP
Fint diktat om en smart fågel
2018-06-06

  Eva Helene VIP
Fint om en fågel som sällan får en hyllning!
2018-06-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO