Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vid närmare eftertanke

 

 

oro

som barndomens armbandsur

det pickande hjärtat

allt snabbare

inför möjligheter

av det frestande okända

 

oro

myllret och bullret omkring

fortplantar sig

stiger crescendo

söker sig invärtes

 

oro

outtröttliga öronsus

lager av lack på min

inpenslade verklighet

 

oro

åsnevandring i solarplexus

överdrivet vankande

ältar rundgång

molar magtrakten

 

söker så andhämtningen

sin vilopuls

i bibliotekets läsesal

jag konstaterar

att den saktar in

och kommer i långa stycken

till ro

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 447 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-06-05 21:29



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Det märkliga med en del läsesalar att de verkar hålla sval temperatur. Det är för böckernas hälsa mer än för besökares möjliga väl. Papperet mår gott i torr svalka, ungefär som pennors hållare och hjärnors tänkande flöde.
2018-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg