Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Förälskelsens passform

Jag klär på mig förälskelsen
Trär den över huvudet
Ser den falla ner
Och täcka mina fötter

Betraktar mig i spegeln
en genomskinlig dräkt
eller lyser den kanske
i lila och rött

En bedårande sammetsdräkt
tjock och tät
tung och otymplig

En mysig vinterrock
fodrad och varm
svettig och illaluktande

En ljuvlig sommarklänning
blommig och lätt
fladdrig och kall

Jag tog på mig förälskelsen
men alltid var något fel

Jag tog av mig förälskelsen
och lät den brinna upp
i lågorna på Valborg




Fri vers (Fri form) av Leonina
Läst 196 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-06-17 14:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Leonina