Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Carpe Diem


I rummet står fönstret på glänt

En flugas surrande och ett dovt ljud av förbipasserande bilar i bakgrunden är det enda som bryter tystnaden.

Festen nedanför är över.

På gräsmattan står blott ett gäng övergivna stolar och några ensamma bänkar.

Vita bomullsliknande moln täcker en i övrigt ljusblå himmel.

Min sinnesstämning är blank.

Jag är nollställd.

Jag har inga förväntningar.

Inga krav.

En ledig dag skall bara betas av.

Och fyllas med någonting.

Vad vet jag inte.

Jag vill ju

omfamnas av glädje och livslust.

Riktigt

Drabbas

Likt ett barn

av okuvlig glädje och entusiasm.

Upptäckarlust

Jag önskar greppa de där få timmarna av frihet som ju en ledig dag innebär.

Fånga kärnan

Av den

Omvandla den till något minnesrikt.

Som en fladdrande t-shirt på ett tvättstreck vill jag vaja fritt.

Flyta med

Ta ett kliv

Hoppa på det där skenande tåget.

Mot okänt mål.

Och bara vara.









Fri vers (Fri form) av Boneyfrank VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-06 08:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Boneyfrank
Boneyfrank VIP