Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sonett om livsval

plötsligt en dag började jag skriva poesi
jag hade drabbats av idétorka som kompositör
det kändes som att min karriär gick utför
och diktandet utvecklades till en mani

nu tror jag ju inte mig vara nåt geni
som poet heller, men det är oerhört givande
att dikta, och knappast blir mitt skrivande
mycket mer än för min egen njutning – onani

men är det inte så livet ska vara?
det du väljer att göra ska vara för dig
och ganska långt är valet ändå fritt

de dagar du har fått är dyrbara
och de jag har kvar ska jävlarimej
sättas på det jag vill göra – mitt liv är mitt




Bunden vers (Sonett) av Tomas Karlsson VIP
Läst 310 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2018-06-06 17:40



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men om det så bara handlar om att du själv ska bli nöjd så får du hur som helst utlopp för ditt uttrycksbehov.
Jag skriver utan hänsyn till eventuella läsare. Även om ingen skulle läsa så skulle jag enträget och oförtrutet fortsätta att skriva i alla fall.

2018-06-06

  Språk, hjärna!
Mycket bra!
2018-06-06
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP