Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krossa inte mitt hjärta och säg inte åt mig vad jag ska göra

Ibland smyger jag på fåglar
Låtsas att jag är ett rovdjur
Sneglar på dem i ögonvrån
Blottar mina tänder
Och vänder om
Ibland är jag magnetisk
Dras med höften först mot alla lyktstolpar jag möter
Snurrar runt ett varv
Innan jag tröttnar
- du är för passionerad!
Är jag inte bara frustrerad?
Och obligerad att ta tag i mitt liv
En blandning av passionsfrukt och en dum fotnot
Att gömma sig bland höga gula blommor
Är en succé
Där kan jag skriva om allt jag kan och vet
Biter av stjälkar med mina vassa hörntänder
Och fingertopparna river undan barken
Vill klättra genom marken
Till jordens mittpunkt
Där allt är varmt och lugnt
Mitt blommiga hårspänne är patetiskt
Men det gör ingenting om jag låtsas att
Det är magnetiskt

Rödvinsglaset står och drar
Känner mig poetisk när jag dricker rödvin och bakar pizza
Som om
Mina blommor är allt jag har
Ack och ve
Värre kan det ju va
Budorden lyder:
Krossa inte mitt hjärta
Säg inte åt mig vad jag ska göra

Jag vill inte höra




Fri vers (Fri form) av Mirjo
Läst 188 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2018-06-06 18:49



Bookmark and Share


  Per Drysén
Självständighet och fantasi skapar glädje
2018-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Mirjo
Mirjo