Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt viktiga brev till politiker som bestämmer

Mina skrivna ord kommer inte
att räcka till att beskriva alla
hemskheter som löper amok
de är för många & växer ständigt
som otäcka förgiftade växter
som håller på att slingra sig in
precis överallt för att söndra
kväva till förintelse av landet!
ni som alltid ska ha sista ordet
som bestämmer över folks huvuden
varför gör ni inget radikalt åt saken?
varför får det fortsätta eskalera?
varför behandlar ni vissa mer än andra
ni pratar så ofta om allas lika värde
& att alla är lika inför lagen
det är ju en enda stor & fet lögn!
ni älskar att ställa folk mot folk
era handlingar talar solklart
landet är idag så söndrat &
så nergånget att man bara
vill gråta över allt elände
ni står ansvariga & ni har tillåtit
ondskans gärningar härja fritt
man kan undra om ni har vigt
era hjärtan till den onde fulingen
hade ni följt godheten & sanningen
& sått i åkern som ger liv
då hade skörden blomstrat
ni borde vända om & städa upp
efter era illa doftande spår
lyssna till kloka visa förståndiga
som det ser ut nu så är ni
ute & seglar på farliga vatten
ni måste inse att ni har seglat fel
sätt igång & navigera rätt
om ni ännu inte fattar detta
så har ni förbrukat ledarskapet
vi kan inte ha styrande
som inte bryr sig om
sitt fosterlands bästa!







mare




Fri vers (Fri form) av mare VIP
Läst 547 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-07-22 12:38



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Håller med.
2019-07-23

  aol
Ja sicket ledarskap vart fan är Sverige på väg, bra skrivet vännen,
2019-07-22

    Lena Staaf VIP
Vi har det ledarskap vi har röstat fram. Det kallas demokrati.
2019-07-22
  > Nästa text
< Föregående

mare
mare VIP