Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell: Eva Åberg


Längtan efter ett sommarregn

 

strilande droppar sprida

skimrande regnbågar så

kruka med guld vid foten

med solens hjälp där uppå

 

sommarregn långt borta nu

torkans blomster vissnar ner

krukan med guld ej nu du ser

i molnets skugga mänskan ler

 

hoppet om ett sommarregn

som strilande droppar sprida

och vi lär oss nog att tiden bida

denna sommar då vi i solen lida

 




Fri vers (Fri form) av Solstrale VIP
Läst 279 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2018-06-07 09:26



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Gillar hur guldet uppnås genom regn... likaväl som genom sol?! Ligger skön magi i ljus som tar sig igenom vatten. Ditt stilfulla uttryck "strilande droppar sprida" för tanken även till solstrålar som sprids - på nya tålmodiga vis...
2018-06-14

  SatansSon VIP
hoppas det regnar ordentligt i värmland
2018-06-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, inte utan att man längtar nu! Bra diktat om regnlängtan.
2018-06-07

    ej medlem längre
det verkar bli regn snart, så din magi fungerade.
2018-06-07

  M.Eta
Behövs, bara inte den sköna sommarvärmen försvinner!
2018-06-07

  Poeten Salvador VIP
Om det regnar i två dagar, så klagar vi på att solen aldrig skiner
2018-06-07

    ej medlem längre
Ja regnet är sannerligen efterlängtat nu.
2018-06-07

  Fulbergarn
Rim och reson i texten.
Jag sitter här och funderar om jag inte ska skriva koreografi för en regndans
2018-06-07

  ULJO
Behövs nu
2018-06-07
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP