Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fredens ABC

Historikerna vet redan
beteendevetarna vet redan
hur det vettlösa kriget börjar

Det börjar med det oskyldiga
snacket i fredstid
som sätter namn på de dumma
som pekar ut dem som onda
som gör dem till ickemänniskor
- ickemänniskor -

Utan att vi ser det
blir ältandet
av oss resonabelt goda
till illvilja

Sen, när allt har gått för långt
även fast vi är fyllda av hat
är det ändå svårt att plåga
en människa…

Men det är desto lättare att plåga
en ickemänniska!




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 171 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2018-06-07 15:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner