Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

matthetens sorgebarn

sidensvansar sjunger
tonlöst tondövt
sinnessjukt tonberövat
örats insida skrapar
alldeles bedrövat
inövat
genom lövande skogar
hjärtat plogar sig igenom mailkorgen mailsorgen
prestationsborgen bygg bygg högre bygg
förbi kalhyggen i solljus
ljudet passerar
"vi passerar strax stockholms c"
jag kan nästan se... dig?
nej mig
utifrån uppifrån utochin
försvinnande ljudlöst
tröstlöst
förlöst i mättnadens hunger
matthetens sorgebarn
sångfågel
fångplågel
lång kråksång av tangenter
som väntar på att beröras
vidröras och beröra
någonting i en grå vakuumfylld rymd
jag själv har har rymt
från mig själv
där lämnandes ett tomrum
rymmandes skrymmande självförrakt
i spårvagnstakt
makt makt maktlöst
tacklöst
ack lös solen genom fönstret
hördes själen genom skärmen
nåddes självet genom värmen
i orden i tankekarusellen
solen sänker sig om kvällen
kan den sakta sakta sakta
sakta ner




Fri vers (Fri form) av Linnea Risinger
Läst 296 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-06-07 19:58



Bookmark and Share


  cilax VIP
sällan kan en sådan kärleksdikt här
2018-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Linnea Risinger
Linnea Risinger