Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Poeter.se sommartävling 2018 - Tema Avslut 

Inför sommaren går många i avslutningstankar. Ett barn som för första gången tillsammans med sina klasskamrater går mot sitt första långa lov. En ung vuxen som står inför att avsluta ett stort kapitel sitt liv. Någon kanske börja ett nytt jobb efter semestern. En annan vill inte att sommaren skall ta slut och flyttar till ett nytt land. I olika åldrar betyder den blomstertid nu kommer olika saker. Det är en tid full av känslor; stolthet och nostalgi, förhoppningar om framtiden och farhågor om vad som komma skall och kanske även ett visst vemod och blickar bakåt.  

 

Temat för poeter.se sommartävling är därför: Avslut

 

Du väljer formatet själv. Det kan vara en dikt, en haiku eller kortare prosapoesi. Texterna skall vara nyskriven för tävlingen.

Du får lämna in max 3 stycken bidrag. Vi ser gärna att du förutom att skicka in dina bidrag via inlämningslänken nedan, också publicerar dina tävlingsbidrag i poeter.se poesiflöde. Konstruktiva och givande kommentarer från medpoeter påverkar slutresultatet. Vinnarna väljs av redaktionen poeter.se.


Välkommen att lämna dina bidrag här >>


Tre vinnande bidrag belönas med aktuella böcker om och med poesi.

Vi behöver ditt bidrag senast 24 juni 2018.

Om du önskar publicera din dikt på din blogg, på facebook, twitter eller var du får du gärna tagga den #sommarpåpoeter.se

 

Lycka till!

Önskar Redaktionen 

 

 
Blogg av Redaktion poeter.se VIP
Läst 3400 gånger och applåderad av 37 personer
Publicerad 2018-06-07 21:08Bookmark and Share


  Redaktion poeter.se VIP
Resultatet presenteras inom kort.
2018-07-04

  Stay Golden VIP
Har vi vunnit än?
2018-07-03

    Karin Eriksson Månstråle
Avslut

Ibland händer det bara, helt oförberett, som när benet plötsligt går av på en stol man så länge varit trött på. Gud vad skönt! Äntligen får man slänga dig! Och köpa en ny. Oftast gör det mindre ont när någon annan rycker av mina plåster. Det går snabbt. Jag hinner inte tänka.

Sådär är det nu. Allt har ändrats. Tusentals avslut att ta ställning till. Det skedde utanför mig, utan min inblandning och allt jag kan göra nu är att se ut över de tomma vidderna där allt förut stod och där jag nu måste bygga nytt. Människor som försvinner, arbetsplatsen som börjar likna ett korthus man snart kan blåsa omkull, en flytt, utbildningsmöjligheter, projekt och drömmar som legat slumrande och nu plötsligt stirrar mig rakt i ansiktet och med myndig stämma utmanar mig: "Så? Är du redo?"

Det är först så skrämmande att bli lämnad kvar utan att veta vilket material eller vilka redskap jag har att tillgå. Det är som att köra på en enslig väg i mörkret och man bara ser några meter framför sig. Men kanske det finns en befrielse i detta också. När man inte kan göra så mycket mer än vänta och se är det lika bra att vila. Tids nog dimper klarheten ner som en fri fågel och då kommer det vara hur självklart som helst vad som är nästa steg, vad som ska byggas. Jag har iallafall förberett mig nu, avslutat det som avslutas kan och nervöst tackat ja till de utsträckta händer som kommit i min väg.

Kom nu lilla fågel! Jag väntar på dig.
2018-06-17

  Joakim Wadstedt
Dagen är här, efter år av slit
känns underbart, att ha kunnat nå ända hit
minnen i högar, så mycket jag mig lärt
och nu efter allt, var det verkligen värt
gör nu som mig, och slå ett slag
för det här är friheten, och min lyckans dag!
2018-06-14

    ej medlem längre
Kul!
2018-06-14

  Flicis VIP
Bra ämne och från min sida blir det väl en kort skrift. För hjärnan har faktiskt slutat att funka..det är väl ett avslut?
2018-06-14

  aol
Gillas
2018-06-13

  thyra VIP
Gillar ämnet. Kul :)
2018-06-12

  Cikoria Blå VIP
Skickar väl in något då.
Det blir roligt att läsa alla bidrag!
2018-06-11

  Neal VIP
Ska bli kul :)

2018-06-11

  LenaJohansson VIP
Rolig tävling!
2018-06-11

  farbror zwed VIP
Ingen oäven idé.
2018-06-08

  Solstrale/ Eva Åberg VIP
Härligt initiativ som gav mig kraftig skrivlust och inspiration! Ett bra tema!
2018-06-07
  Redaktion poeter.se
Redaktion poeter.se VIP

Senaste nyheterna
Kritikerrosor
För er som är intresserade av att ge och få djupgående kritik.

Vad tycker du?
Medlemsundersökning på poeter.se om publiceringskategorier och allmänna frågor kring klimat, funktioner och aktiviteter.

Om medlemmarna redaktionen och reglerna
Klimatet är viktigt för alla. Även det här på poeter.se. Vi vill att alla medlemmar hjälper oss att sköta poeter.se på bästa sätt så poesin får stå högst på listan!