Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
-den sista bädden


Dödgrävaren

Gravar grävs överallt
ni snubblar och faller
där mörkret blåser kallt
döljs liv bakom galler

vissna blommor undrar
de söker stadens själ
dofterna som vandrar
känner er allt för väl

ni som tiden pinar
ta flaskan till protest
brännvinet som sinar
är slutet på vår fest

staden är en längtan
den blickar härifrån
tyngden i förväntan
trycker er därifrån

liken tränar på Sats
döden är så trendig
det finns inte plats
natten är beständig

hjälp mig nu att gräva
ni behöver er grav
där själen kan sväva
på oändliga hav

© Peter Söderqvist




Bunden vers (Rim) av Peter Söderqvist
Läst 364 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-06-08 08:02



Bookmark and Share


  Moirin
Vackert om dekadens. Älskar den sista strofen, så träffsäker.
2018-08-18

  J-M
Existentiell. Jag tycker om den här. Den bär styrka och den möter mig som läsare och stannar kvar hos mig. Jag tycker om att du har format din text som en helhet och som att jag som läsare även kan läsa stycken för sig. Var stycke bär en berättelse. Jag tycker om när du skriver så här. Här bär djup och väcker själen i djupet hos mig som läser.
2018-07-11

  Janina Kaminska
Starka, berörande bilder.
2018-06-14

    ej medlem längre
Många bilder ser jag, vemodigt och grått....
2018-06-10

  morgonstjärna VIP
denna bjuder på många känslor och berättelser. det inre ögat ser.
2018-06-09

  Marita Ohlquist VIP
En fantastisk text att läsa och begrunda!
Läster och läser om, får nya tankar och känslor varje gång!
2018-06-08

  DavidM VIP
I varje stycke finns en historia som är stor och mångbottnad. Det är imponerande hur du i versernas korta omgång lyckas förmedla så många känslor.
2018-06-08

  Larz Gustafsson VIP
Jag har själv arbetat som dödgrävare.
Vi grävde för hand.
2018-06-08

  Ninananonia VIP
Oj så smärtsamt bra du skriver gillar smärtan tyngden i orden ...
2018-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist