Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är?

Här

nu

så är jag?

 

som en flykting på ett hav 

är det jag?

simmandes för att hämta luft

är det jag?

viljan vill

och känslan känner?

 

i mitt inre ser jag det

framför inåt och lite bakom 

 

det är där jag hör hemma

egentligen?

 

jag känner mitt huvud 

men var är min kropp?

bedövad av smärtan

stänger jag av känslan 

jag finns inte alltså är jag inte ?

 

jag drunknar

i själarnas hav

det är där jag hör hemma inte här?

 

jag vet du kan höra mina ord

se dem

känna dem 

men kan du också känna min smärta?

den jag bär på mina

tunga axlar 

dygnet runt

 

jag känner mitt huvud

men var är min kropp?

bedövad av smärtan

stänger jag av känslan

jag finns inte

alltså är jag inte ?

 




Fri vers (Fri form) av Ninananonia VIP
Läst 403 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2018-06-08 10:34



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2018-06-13

    Peter Söderqvist
En text som verkligen analysererar jaget.
Bra skrivet.
2018-06-11

    ej medlem längre
En känsla av overklighet, av att leva vid sidan av livet och av sig själv. En stark text som känns. Sista raderna skakar om rejält.
2018-06-08

  Goraxy 89 Orion VIP
"är jag? är det jag? jag är? jag, jag, finns inte, är jag inte?" -

"jag känner mitt huvud/ men var är min kropp? - -
"bedövad av smärtan/ stänger jag av känslan"

"var är min kropp?"
-
"Minä olen ruumiiton uni" (Jag är en kroppslös dröm) Ungdomsdikt av författaren och lapplandsskildraren Timo K Mukka (Jorden är en syndfull) sång) - Han dog före sin 30 års dag i sviterna av en oskött hjärtinfarkt, utfattig, svulten och övergiven av de litterära snobbar som bestämde över liv och död.

Må han leva för evigt !
-
Så här blev min kommentar denna gång och känslan din dikt förmedlar är så smärtsamt bekant !!!

2018-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Ninananonia
Ninananonia VIP