Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Semester

under semestern finner jag ro här på min stuga
det enda som stör mig är nån enstaka fluga

det är ganska spirituellt att bära ved och vatten
och läsa, dikta och mysa – mest bara jag och katten

att grilla lite hör också sommaren till
vid utebordet kan jag avnjuta mat och vin om jag vill

långt borta från allsköns meningslöst rabalder
jag här får i samförstånd prata med mina rabarber

att inte titta på klockan, bara glömma allt jäkt
och försöka se till att inte ha så många projekt

inte för mycket fester, inte för många gäster
bara lata mig, göra vad jag vill, kort sagt – ha semester




Bunden vers (Rim) av Tomas Karlsson VIP
Läst 875 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2018-06-08 18:36



Bookmark and Share


  Viksten
Jag längtar tillbaka till våra semestrar på
torpet i Finland
Bra dikt när den väcker minnen
2018-06-08

    ej medlem längre
Det låter skönt det där. Själv har jag semester om två veckor, och funderar redan på vad för stolleprov jag ska hitta på då. ;-)
2018-06-08

  Tomas Karlsson VIP
Och jag bakar gärna rabarberpaj. Igår bakade jag årets andra rabarberpaj.

Och så avnjuter jag den under andakt med vaniljglass på! :-)
2018-06-08

  Språk, hjärna!
Låter skönt. Endast tomten e vaken.
2018-06-08

  Larz Gustafsson VIP
Skönt!
Rabarberkräm har jag inte ätit sedan barnsben.
2018-06-08
  > Nästa text
< Föregående

Tomas Karlsson
Tomas Karlsson VIP